DISTRIBUIȚI
Ukrinform

Parlamentul Ucrainei a votat joi în favoarea accelerării şi simplificării procesului de înregistrare a vaccinurilor împotriva COVID-19, în condiţiile în care această ţară se pregăteşte să înceapă campania de pentru vaccinarea celor 41 de milioane de locuitori ai săi, informează Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul ucrainean a anunţat că aşteaptă să primească în februarie între 100.000 şi 200.000 de doze de vaccin produs de Pfizer în cadrul programului internaţional COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi să vaccineze în prima etapă 367.000 de oameni.


Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut o avere cu poza de la Capitoliu

Niciunul dintre vaccinurile anti-COVID-19 existente nu a fost încă înregistrat în Ucraina.

Votul de joi a fost unul în prima lectură asupra unor amendamente legislative şi va fi necesar un vot în a doua lectură pentru ca amendamentele să intre în vigoare.

Citeşte şi: Slovacia a testat pentru covid mai mult de jumătate din populaţie într-o campanie fulger

Programul COVAX este o schemă globală de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus a oamenilor din ţările sărace sau cu venituri medii. Obiectivul programului este de a livra cel puţin 2 miliarde de doze de vaccin până la sfârşitul lui 2021, pentru a putea imuniza 20% din populaţia cea mai vulnerabilă în 91 de ţări sărace sau cu venituri medii.