DISTRIBUIȚI
The Moscow Times

Autorităţile de la Kiev au anunţat sâmbătă închiderea temporară a punctelor de control de-a lungul frontierei cu Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters, scrie agerpres.

Toate cele trei puncte de frontieră din Ucraina şi Crimeea, peninsulă considerată de Kiev drept teritoriu sub ocupaţie străină, vor fi închise între 9 şi 30 august, conform Kievului.


Citește și : Trump va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului

Doar rezidenţii din Crimeea care au cetăţenie ucraineană vor putea intra în peninsulă. De asemenea, cetăţenii ucraineni care se află în prezent în Crimeea, dar nu locuiesc acolo, vor putea să se întoarcă pe teritoriul Ucrainei în cele 3 săptămâni în care punctele de trecere vor fi închise.

Citește și : China califică drept ‘barbare’ sancţiunile americane împotriva Hong Kongului

Ucraina a raportat o creştere constantă de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus începând de la sfârşitul lunii iulie. Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 1.489 în ultimele 24 de ore.

În total, de la începutul epidemiei, Ucraina a raportat 79.750 de cazuri de îmbolnăvire şi 1.879 de decese la o populaţie de aproximativ 42 de milioane de oameni.