DISTRIBUIȚI

Ucraina își regrupează forțele de pe ruinele orașului Severodonețk pe un teren mai înalt în orașul vecin Lisiciansk pentru a obține un avantaj tactic față de Rusia, a declarat șeful agenției de informații militare ucrainene, informează mediafax.

Într-un interviu acordat la Kiev, Kirilo Budanov a declarat pentru Reuters că forțele ucrainene își vor continua apărarea frontului de la Lisiciansk, în estul Ucrainei, și că nu mai este posibil să se mențină linia din Severodonețk.


Citește și : Medvedev aruncă mărul otrăvit spre România: Politicienii români ‘fac dansuri politice în jurul Moldovei’

„Activitățile care au loc în zona Severodonețk sunt o regrupare tactică a trupelor noastre. Este vorba de o retragere în poziții avantajoase pentru a obține un avantaj tactic”, a declarat şeful spionajului militar ucrainean.

„Rusia folosește tactica pe care a folosit-o în Mariupol: ștergerea orașului de pe fața pământului. Date fiind condițiile, menținerea apărării în ruine și în câmp deschis nu mai este posibilă. Așa că forțele ucrainene pleacă spre terenuri mai înalte pentru a continua operațiunile de apărare”, a declarat el.

Întrebat dacă se referea la Lisiciansk, el a spus: „Da, acesta este singurul teren mai înalt”.

Citește și : Forțele rusești au ocupat în totalitate orașul Severodonețk (primar)