DISTRIBUIȚI

Ucraina i-a acuzat miercuri pe rebelii separatişti proruşi de efectuarea unor tiruri cu mortier asupra unui punct de trecere civil pe linia frontului în estul ţării, incident ce survine pe fondul tensiunilor între Occident şi Moscova, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Inamicul a tras dintr-un mortier de calibru 82 mm. Trei obuze au lovit” poziţii ucrainene în apropierea punctului de trecere din Mariinka, în regiunea Doneţk, fără să rănească pe nimeni, a indicat poliţia de frontieră într-un comunicat.


Citește și : Canada, prima ţară din lume care acordă o autorizaţie completă pentru vaccinul Johnson&Johnson

Potrivit Kievului, separatiştii atacă cu regularitate forţele ucrainene pe linia frontului, dar atacurile cu mortier asupra unui punct de trecere sunt rare.

Regiunea Donbas din estul Ucrainei este scena unui conflict armat din 2014, între forţele guvernamentale şi separatişti proruşi, conflict izbucnit la scurt timp după anexarea Crimeii de către Moscova şi care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, potrivit AFP.

Chiar dacă neagă, Rusia este considerată drept susţinătoarea separatiştilor şi este acuzată că îi aprovizionează cu oameni şi arme.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO şi Uniunea Europeană şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privirea la noi mişcări de trupe ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina, ceea a generat temeri privind eventualitatea unei invazii ruseşti, ceea ce Rusia a negat ca de obicei.

Citește și : Putin se opune vaccinării obligatorii, dar îi îndeamnă pe ruşi să se imunizeze