DISTRIBUIȚI
112.International

Ultimele atacuri cu rachete ale Rusiei asupra Kievului arată că sancțiunile internaționale ar trebui să fie mai agresive și să includă un embargo al UE asupra gazului rusesc, a declarat duminică șeful de cabinet al președintelui ucrainean. Mai devreme, şeful diplomaţiei ucrainene ceruse arme, informează mediafax.

„Summitul G7 ar trebui să răspundă la atacurile rusești asupra Kievului”, a declarat Andri Yermak, șeful biroului președintelui, conform Reuters.


Citește și : Medvedev aruncă mărul otrăvit spre România: Politicienii români ‘fac dansuri politice în jurul Moldovei’

„Sancțiunile ar trebui să fie mai agresive. Un embargou asupra exporturilor de aur este bun, dar este nevoie de un embargo asupra gazelor în noul pachet de sancțiuni al UE”, a declarat el pe Telegram.

Mai devreme, Dmitro Kuleba, şeful diplomaţiei ucrainene, a declarat că țările G7 trebuie să răspundă la noile atacuri cu rachete împotriva Ucrainei de duminică prin impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei și prin furnizarea de mai multe arme grele Ucrainei.

„Acest copil ucrainean în vârstă de 7 ani dormea liniștit în Kiev până când o rachetă rusească i-a aruncat în aer casa. Multe alte zone din jurul Ucrainei sunt sub atacuri. Summitul G7 trebuie să răspundă cu mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme grele pentru Ucraina”, a declarat Kuleba pe Twitter.

Copilul la care se referă Kuleba este o fetiță de 7 ani, salvată duminică din ruinele unui bloc atacat de forțele rusești, în Kiev.

Citește și : Forțele rusești au ocupat în totalitate orașul Severodonețk (primar)