DISTRIBUIȚI
AFP/Iran Press

Serviciul de Securitate și Parchetul ucrainean au cerut autorităților iraniene să predea Kievului cutiile negre ale avionului prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, relatează site-ul agenției Reuters, conform mediafax.

Un oficial ucrainean de rang înalt din domeniul de Securitate a informat săptămâna aceasta că un investigator senior din Iran este așteptat să efectueze o vizită în Ucraina pentru a determina dacă un laborator ucrainean este potrivit pentru analizarea cutiilor negre.


Citeşte şi: Un avion de pasageri şi-a golit rezervoarele peste o şcoală din Los Angeles – VIDEO

Teheranul a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Citeşte şi: Michael Flynn ‘se suceşte’ în recunoaşterea vinovăţiei în dosarul privind ingerinţa ruşilor în alegerile americane