DISTRIBUIȚI

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, i-a solicitat joi comunităţii internaţionale să ia măsuri ferme împotriva Moscovei, inclusiv restricţii portuare pentru navele ruse, ca răspuns la exerciţiile navale ale Rusiei în Marea Neagră, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Acum noi aşteptăm şi o reacţie unitară: atunci când navele RUS (ruse) nu vor putea intra în porturile lumii, ei vor înţelege preţul obrăzniciei lor”, a scris Reznikov pe Twitter.


Citește și : Ţările europene îşi doresc o femeie la conducerea NATO

Într-un comunicat pe acelaşi subiect, armata Ucrainei a subliniat că forţele sale navale sunt pregătite pentru orice evoluţie sau provocare din partea Rusiei.

Rusia a anunţat joi efectuarea unor exerciţii planificate în Marea Neagră, cu participarea unor grupuri tactice navale din cadrul Flotei sale din Marea Neagră, în timp ce Ucraina a denunţat vehement desfăşurarea aplicaţiilor în apropierea coastei sale de sud, acuzând Moscova că, prin manevrele sale, a făcut „practic imposibilă” navigaţia în Marea Neagră şi în Marea Azov.

Rusia a anunţat încă de luna trecută că forţele sale navale vor organiza o serie de exerciţii de amploare implicând toate flotele sale în ianuarie şi februarie, de la Pacific la Atlantic, în cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident legate de Ucraina

Citește și : Declinul democraţiei a continuat la nivel global în anul 2021