DISTRIBUIȚI

Companiile mici şi mijlocii ucrainene au importat aproximativ 500.000 de generatoare electrice, însă Ucraina are nevoie de alte mii de astfel de echipamente mai mari şi mai puternice pentru a trece peste perioada de iarnă, a declarat vineri premierul Denis Şmîhal, potrivit Reuters, scrie agerpres

Începând din octombrie, Ucraina s-a confruntat cu tot mai multe pene de curent din cauza atacurile forţelor ruse asupra infrastructurii sale energetice, fiind afectate milioane de civili ucraineni.


Citește și : Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

”Întreprinderile mici şi mijlocii ucrainene au importat deja 500.000 de generatoare de curent de capacitate mică. Dar pe parcursul iernii vom avea nevoie de circa 17.000 unităţi de generare a curentului electric mari şi industriale”, a spus Şmîhal într-o şedinţă de guvern.

”Sperăm să acoperim o parte a acestor nevoi cu ajutorul partenerilor noştri”, a menţionat el.

Operatorul ucrainean Ukrenergo a anunţat după cele mai recente lovituri aeriene ruse că timpul de reparare va fi mai lung decât după atacurile precedente şi că va dura mai mult până la reluarea alimentării cu energie electrică.

Citește și : Consiliul European cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instalaţiilor nucleare civile

Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.