DISTRIBUIȚI
CNN.com

După aproape trei luni de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, Ucraina a anunţat miercuri reluarea zborurilor interne în această săptămână şi a celor internaţionale începând cu 15 iunie, relatează AFP, scrie agerpres.

„Începând cu 5 iunie, vom relansa zborurile domestice şi, de la 15 iunie, legăturile aeriene internaţionale”, a declarat prim-ministrul Denis Şmigal în cadrul unui consiliu de miniştri.


Citește și : Pedro Sanchez cere Parlamentului spaniol PRELUNGIREA stării de urgență

Destinaţiile deservite vor fi dezvăluite ulterior, Kievul desfăşurând „negocieri active” cu alte capitale pe acest subiect, a precizat într-un comunicat ministrul infrastructurilor, Vladilslav Kriklii.

„Pentru noi, ţările cu turism dezvoltat şi o situaţie epidemiologică favorabilă sunt prioritare”, a adăugat el, fără a furniza alte amănunte.

Kievul şi-a închis frontierele pentru străini şi a oprit toate zborurile regulate la jumătatea lui martie, în cadrul unor măsuri stricte de izolare după detectarea primelor cazuri de noul coronavirus în această ţară, una dintre cele mai sărace din Europa şi cu un sistem de sănătate publică în ruină.

Miercuri, guvernul a autorizat funcţionarea normală a restaurantelor şi cafenelelor începând de vineri. După ce au fost închise în martie, acestea au putut să-şi redeschidă terasele la jumătatea lui mai.

În cadrul ieşirii graduale din izolare în ultimele săptămâni autorităţile au mai redeschis în mai anumite magazine, precum şi parcurile, centrele comerciale, sălile de sport şi saloanele de înfrumuseţare, precum şi centrele maternale.

Citește și : Jumătate dintre israelieni susţin anexarea unor părţi din Cisiordania propusă de Trump (sondaj)

Circulaţia metroului a fost reluată pe 25 mai la Kiev şi în alte două oraşe care dispun de un astfel de sistem de transport subteran, iar legăturile feroviare au fost reluate luni.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori situată între Uniunea Europeană şi Rusia, Ucraina a înregistrat până în prezent 24.823 de cazuri confirmate de COVID-19, între care 735 de decese.