DISTRIBUIȚI

Ucraina afirmă că stocurile rusești de rachete de precizie au ajuns la „niveluri critice”, dar atacurile sunt încă un „test serios”, informează mediafax.

Serviciul de informații al apărării din Ucraina anunță că, deși stocurile de rachete rusești ar fi scăzut la „niveluri critice”, Rusia încă mai are suficiente pentru a provoca daune grave infrastructurii ucrainene.


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al serviciului, a declarat luni la televiziunea ucraineană că atacurile din timpul zilei au fost „un alt atac terorist asupra infrastructurii pașnice, civile, în primul rând asupra infrastructurii energetice”.

Iusov a mai spus că „în ceea ce privește armele de înaltă precizie din Rusia, după mulți indicatori, stocurile de rachete au scăzut la niveluri critice”.

„Rușii nu-și pot permite acum [atacuri masive regulate cu rachete], dar acest lucru nu reduce pagubele aduse infrastructurii și pierderile pentru Ucraina. Acesta este un test serios pentru noi. Au mai rămas multe rachete S300, așa că orașele din prima linie pot fi lovite mai mult”, a precizat oficialul, potrivit CNN.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

Oficialul ucrainean a refuzat să comenteze informațiile privind exploziile produse luni în apropierea aerodromurilor din orașele rusești Riazan și Engels.