DISTRIBUIȚI
Kabar24 - Bisnis.com

Ucraina a ucis „între 8 și 10″ generali ruși în timpul conflictului în curs de desfășurare din Ucraina, a declarat marți generalul-locotenent Scott Berrier, șeful Agenției de Informații a Apărării din SUA, informează mediafax.

Oficialii americani au urmărit îndeaproape numărul tot mai mare de decese ale unor generali din armata rusă – un număr neobișnuit de mare pentru o armată modernă, care depășește cu mult numărul generalilor americani pierduți în cei 20 de ani de conflict în Afganistan.


Citește și : Aderarea Suediei la NATO ar consolida apărarea regiunii nordice

Unii oficiali americani au atribuit această cifră atipică în parte sprijinului de informații oferit de Statele Unite, în timp ce alții cred că se datorează faptului că generalii ruși sunt forțați să opereze mult mai mult în prima linie a conflictului decât s-ar aștepta în mod normal, pentru a-și motiva trupele, scrie CNN.

„Faptul că Rusia pierde toți acești generali vă sugerează că acești generali sunt nevoiți să iasă în față pentru a se asigura că ordinele lor sunt executate?” a întrebat senatorul republican din Arkansas Tom Cotton.

„Da”, a răspuns șeful DIA, generalul-locotenent Scott Berrier.

Berrier a spus că Ucraina este mai bine pregătită pentru a alinia soldați motivați în conflict, chiar dacă armata sa este mult mai mică decât forța rusă.

Citește și : Circa 100 de civili sunt captivi în oţelăria Azovstal din Mariupol

 

„Cred că ucrainenii au dreptate în ceea ce privește curajul și modul în care fac față apărării națiunii lor”, a spus Berrier: „nu sunt sigur că soldații ruși din districtele militare rusești îndepărtate înțeleg cu adevărat acest lucru”.