DISTRIBUIȚI
© Ritzau Scanpix/Nils Meilvang via REUTERS

Danezul Peter Madsen, condamnat la detenţie pe viaţă pentru asasinarea ziaristei suedeze Kim Wall într-un submarin de concepţie proprie, a fost arestat marţi la Copenhaga, după ce a reuşit să evadeze din închisoare, au anunţat autorităţile, citate de dpa şi AFP, potrivit agerpres.

La arestarea inventatorului asasin au participat experţi în explozibili şi patrule canine, potrivit imaginilor difuzate de posturile DR şi TV2. Conform tabloidului Ekstra Bladet, Madsen ameninţa să detoneze o bombă dacă va fi prins.


Citeşte şi: Canada sare de 200.000 de cazuri cu coronavirus

Peter Madsen (49 de ani) a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2018 pentru violarea, torturarea şi uciderea tinerei. Madsen a negat iniţial că a ucis-o pe Wall, dar a recunoscut că i-a tranşat cadavrul şi l-a aruncat în apele mării, în august 2017.

Jurnalista în vârstă de 30 de ani intenţiona să scrie un articol despre Madsen, submarinul său artizanal şi experimentele sale cu rachete, precum şi despre rivalitatea dintre el şi un alt grup de cercetători spaţiali danezi.

Citește și : Sute de iranieni au fost răpuși de coronavirus într-o singură zi

Tânăra a fost văzută în viaţă ultima dată în seara de 10 august 2017, pe submarinul „Nautilus” al lui Madsen, în timp ce pleca din port din capitala daneză. Mai multe părţi din cadavrul ei au fost recuperate ulterior în zona golfului Koge, din apropiere de Copenhaga.