DISTRIBUIȚI
A Twitter logo is seen on a computer screen on November 20, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Twitter a început să îşi avertizeze utilizatorii care sunt inactivi pe această platformă online pentru o perioadă mai mare de şase luni că riscă o ştergere a conturilor lor în cadrul unei iniţiative de ”curăţenie”, informează Press Association, potrivit agerpres.

Reţeaua de socializare a transmis mesaje persoanelor vizate prin care le anunţă că mai au la dispoziţie până pe 11 decembrie pentru a folosi serviciul şi a împiedica desfiinţarea conturilor.


Citește și : Von der Leyen: Albania şi Macedonia de Nord ‘ar fi meritat’ începerea negocierilor de aderare la UE

În timp ce demersul se va bucura de aprecierea celor aflaţi în căutarea unui nume de utilizator blocat de conturile inactive, unele voci şi-au exprimat temerea că această măsură ar putea duce la pierderea conturilor persoanelor decedate.

Dacă nu cunosc parola contului, apropiaţii unei persoane decedate riscă să piardă conţinutul de pe platformă, deşi Twitter a anunţat că analizează metode de arhivare a acestor mesaje.

Cel mai mare concurent al Twitter, Facebook, permite familiei şi prietenilor unei persoane decedate să păstreze contul, astfel încât acesta să rămână în continuare vizibil, iar mesajele să fie publicate în continuare pe acea pagină.

Nu se ştie cu precizie în cât timp numele de utilizator ale conturilor dezactivate vor fi disponibile pentru alte persoane după aplicarea acestei iniţiative.

Potrivit unor e-mailuri primite de deţinătorii unor conturi inactive şi obţinute de BBC, Twitter doreşte prin aceste demersuri ca utilizatorii să aprobe noile prevederi ale secţiunii de ”Termeni şi condiţii” ale platformei.

„Ca parte din angajamentul nostru de a fi în serviciul dialogului public, facem eforturi pentru a şterge conturile inactive şi a prezenta informaţii mai precise, credibile, prin care oamenii pot avea încredere pe Twitter”, a precizat un purtător de cuvânt al platformei de socializare.

„În parte, acest demers încurajează oamenii să folosească în mod activ Twitter după ce creează un cont, potrivit prevederilor din Politica Conturilor Inactive”.

Citește și : Papa Francisc a numit un nou director financiar la Vatican

„Am început să trimitem informări către mulţi utilizatori care nu şi-au accesat conturile de mai bine de şase luni pentru a-i informa că, din cauza inactivităţii prelungite, conturile lor ar putea fi şterse”.

Pentru a-şi păstra conturile active, utilizatorii nu sunt nevoiţi să publice mesaje, ci dor să-şi acceseze conturile şi să urmeze indicaţiile de pe ecran.