DISTRIBUIȚI

Reţeaua socială Twitter a refuzat vineri să îi blocheze contul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, informează Reuters.

După cereri ale unor utilizatori ai reţelei de a-i interzice accesul lui Trump, Twitter a comunicat pe un blog că „blocarea unui lider mondial pe Twitter sau ştergerea mesajelor sale controversate ar ascunde informaţii importante pe care oamenii trebuie să le poată vedea şi dezbate”. Personalităţile internaţionale nu ar fi reduse la tăcere chiar dacă li s-ar interzice accesul în reţea, a mai arătat Twitter, potrivit agerpres .


În septembrie anul trecut, Twitter a afirmat că la ştergerea unor mesaje sau blocarea unor utilizatori are în vedere „valoare de ştiri” şi de „interes public” a conţinutului.

Citește și : Divergenţe între statele membre permanente ale Consiliului ONU privind situația din Iran

Controversele privind mesajele lui Donald Trump au luat din nou amploare joi, după ce liderul de la Casa Albă a scris că dispune de un buton nuclear „mult mai mare” şi „mai puternic” decât al preşedintelui nord-coreean Kim Jong Un. Oponenţii lui Trump au afirmat că prezenţa acestuia în reţea pune în pericol omenirea şi încalcă interdicţia Twitter privind ameninţările cu violenţa. Miercuri, câţiva utilizatori ai Twitter au protestat în faţa sediului din San Francisco al companiei.

Replica Twitter arată că şi mesajele preşedinţilor sunt supuse politicii de revizuire, lăsând astfel deschisă – potrivit Reuters – posibilitatea de a şterge unele din ele. Compania a insistat că dezvoltarea sa nu depinde de contul niciunei persoane şi nimeni nu poate influenţa deciziile de interdicţie. „Ne străduim să rămânem imparţiali, având în vedere interesul publicului”, a comunicat Twitter.