DISTRIBUIȚI

Twitter a recunoscut că o vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca informaţiile private a peste 5 milioane de conturi să devină publice. Hackerii au exploatat la maxim breşa de securitate, informează mediafax.

Twitter a recunoscut vineri că o vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca timp de şase luni până în ianuarie 2022, datele a milioane de utilizatori să fie expuse public. Concret, deficienţa din sistemele Twitter a permis hackerilor să aibă acces la adresele de e-mail şi numerele de telefon asociate cu peste cinci milioane de conturi.


Citește și : Mahmoud Abbas condamnă bombardamentele efectuate de armata israeliană în Fâşia Gaza şi cere intervenţia comunităţii internaţionale

Hackerii au colectat informaţii de la aproximativ 5.4 milioane de utilizatori pe care mai apoi le vindeau pe Dark Web contra sumei de 30.000 de dolari, relatează Axios.

Twitter a remediat defecţiunea în ianuarie, însă imaginea companiei a avut de suferit. Mulţi activişti pentru drepturile omului, dizidenţi guvernamentali şi jurnalişti folosesc de obicei nume false online pentru a evita supravegherea guvernamentală şi represaliile din propriile ţări.

Platforma americană recomandă persoanelor care se bazează pe conturi anonime să-şi elimine numerele de telefon cunoscute şi adresa de e-mail din conturile lor. Doar o mică parte dintre persoanele vătămate au fost notificate că datele le-au fost furate, însă prejudiciul real nu poate fi cuantificat.

Citește și : Ucraina cere comunităţii internaţionale să ia masuri pentru a-i forţa pe ruşi să părăsească centrala din Zaporojie