DISTRIBUIȚI

Twitter este în centrul unei investigații privind protecția datelor, după ce informații legate de „400 de milioane” de conturi ale utilizatorilor au fost scoase la vânzare de un hacker, informează mediafax.

Un organism de supraveghere va investiga Twitter după ce un hacker a pretins că deține informații private legate de peste 400 de milioane de conturi.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Hackerul Ryushi cere 200.000 de dolari pentru a preda datele care ar include și pe cele ale unor celebrități, potrivit BBC.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a anunțat că „va examina respectarea de către Twitter a legislației privind protecția datelor în legătură cu această problemă de securitate”.

Se pare că datele ar include numere de telefon și e-mailuri, inclusiv cele aparținând unor celebrități și politicieni, dar mărimea furtului nu a fost confirmată.

Până în prezent, Twitter nu a răspuns solicitărilor presei cu privire la presupusa încălcare a securității.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

 

Directorul executiv Elon Musk nu a răspuns nici el la o solicitare de comentarii transmisă pe Twitter de către Brian Krebs, unul dintre cei mai importanți jurnaliști din domeniul securității cibernetice. Jurnalistul notează că încălcarea a avut loc probabil înainte ca șeful Tesla să preia conducerea Twitter.