DISTRIBUIȚI

Reţeaua de socializare Twitter a decis joi să nu mai publice conţinuturi sponsorizate de Russia Today (RT) şi Sputnik, ca urmare a suspiciunilor privind ingerinţa Rusiei în campania prezidenţială americană, transmite AFP, potrivit agerpres.


Decizia a fost luată ‘pe baza evaluării retrospective pe care am făcut-o despre alegerile americane din 2016 şi a concluziei la care au ajuns serviciile de informaţii americane că atât Russia Today cât şi Sputnik au încercat să se amestece în aceste alegeri acţionând pentru guvernul rus’, explică reţeaua de socializare.

Citeşte şi: Surpriză totală în Spania. Premierul Cataloniei a anunțat că exclude ANTICIPATELE cu o zi înainte de votul cheie din Senat când s-ar putea decide suspendarea autonomiei regiunii

Un responsabil al acesteia a declarat luna trecută, în faţa unei comisii a Congresului american ce anchetează presupusa implicare a Rusiei în acel scrutin, că RT a cheltuit anul trecut în SUA 274.000 de dolari pentru conţinuturi sponsorizate. Pentru astfel de conţinuturi, Twitter a încasat începând din anul 2011 circa 1,9 milioane de dolari de la RT.

Reacţionând deciziei anunţate joi, redactorul-şef al RT, Margarita Simonian a spus: ‘Trebuie să recunosc că nu credeam că Twitter este gestionat de serviciile secrete americane. Aveam impresia că a spune aşa ceva ţine de teoria conspiraţiei, dar iată că Twitter o recunoaşte singur’.

Şi MAE rus a reacţionat, calificând această măsură drept ‘un gest agresiv (…), care este rezultatul presiunii unei părţi a ‘establishment-ului’ american şi a serviciilor de informaţii’. ‘Fireşte, vor urma măsuri de retorsiune’, a avertizat MAE rus.