DISTRIBUIȚI
A Twitter logo is seen on a computer screen on November 20, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Twitter a dezactivat joi mii de conturi legate de Egipt, Honduras, Indonezia, Arabia Saudită şi Serbia fie pentru că urmau indicaţii primite de la guverne sau promovau un conţinut pro-guvernamental, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Twitter şi alte companii de social media se află sub presiune pentru a elimina dezinformarea şi conţinutul de incitare la ură promovate pe platformele lor, în timp ce abuzurile legate de epidemia de coronavirus a crescut de asemenea controlul privind activităţile pe aceste platforme.


Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

Twitter a anunţat că a dezactivat conturile pentru că acestea au încălcat politicile sale şi pentru că erau o încercare voită de a submina conversaţiile publice.

Au fost dezactivate 2.541 de conturi în reţeaua El Fagr, din Egipt, deoarece aceasta a creat conturi false pentru a amplifica mesajele critice faţă de Iran, Qatar şi Turcia.

”Informaţiile pe care le-am obţinut la nivel extern indică faptul că reţeaua primea indicaţii din partea guvernului egiptean”, a explicat Twitter.

Compania a dezactivat 3.104 de conturi false create în Honduras de către un angajat al guvernului pentru a redistribui pe Twitter postările preşedintelui.

O anchetă efectuată după informaţii furnizate de către site-ul de investigaţii Bellingcat privind o operaţiune de informare indoneziană vizând mişcarea de independenţă din provincia Papua de Vest a avut ca rezultat dezactivarea a 795 de conturi false.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

De asemenea, Twitter a desfiinţat 5.350 de conturi asociate cu Arabia Saudită şi care operau în mai multe ţări, între care Arabia Saudită, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite, şi al căror conţinut lăuda conducerea saudită şi critica Qatar-ul şi activitatea turcă în Yemen.

Un total de 8.558 de conturi care acţionau pentru promovarea partidului de guvernământ din Serbia şi a liderului său au fost de asemenea dezactivate.