DISTRIBUIȚI

Parisul va omagia miercuri victimele exploziilor produse în portul oraşului Beirut prin stingerea simbolică a luminilor Turnului Eiffel la miezul nopţii, a anunţat primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, citată de EFE, potrivit agerpres.

Emblematicul monument parizian aprinde în fiecare seară sistemul său de lumini aurii, care, la fiecare oră fixă, strălucesc intermitent timp de cinci minute şi care, în mod obişnuit, se sting apoi la ora locală 01:00 (23:00 GMT).


Citește și : Un nou bilanț negru în urma exploziilor din Beirut: Cel puţin 113 morţi şi zeci de dispăruţi

Anne Hidalgo a informat pe reţeaua de socializare Twitter că, în semn de solidaritate cu Beirutul şi în ansamblu cu Libanul, Parisul va debloca un fond excepţional de ajutorare în valoare de 100.000 de euro.

Guvernul şi Crucea Roşie libaneză estimează că cel puţin 100 de persoane au murit şi alte 4.000 au fost rănite în urma unor puternice explozii, produse marţi seară într-un depozit din portul din Beirut unde erau depozitate 3.000 de tone de azotat de amoniu, care au provocat pagube însemnate în multe zone ale capitalei libaneze.

Citește și : Guvernul libanez a decretat starea de urgenţă la Beirut pentru două săptămâni