DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile din Turkmenistan le-au recomandat luni locuitorilor să poarte mască împotriva prafului şi să respecte o distanţă socială, insistând în acelaşi timp că această ţară din Asia Centrală rămâne ferită de pandemia de coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut după venirea în ţară, săptămâna trecută, a unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însărcinată cu evaluarea reacţiei autorităţilor la epidemie în această ţară, una dintre cele mai închise din lume.


Citeşte şi: Mii de bulgari cer în stradă demisia guvernului Borisov

Guvernul repetă permanent că Turkmenistanul nu a fost lovit de noul coronavirus, în ciuda unor cazuri de pneumonii raportate de media străine.

Într-un comunicat publicat luni de agenţia de presă publică, Ministerul Sănătăţii turkmen a făcut apel la populaţie să poarte măşti din cauza „concentrărilor puternice de praf” din aer.

„Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare”, a subliniat ministerul.

Autorităţile au făcut de asemenea apel la locuitori să respecte o distanţă socială de un metru, fără a oferit totuşi explicaţii.

Şoferii turkmeni de autobuz şi taxi sunt obligaţi încă de săptămâna trecută să poarte mască în timpul serviciului.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

În ultimele luni, mii de persoane au luat parte în Turkmenistan la mari adunări publice, fără a purta mască sau mănuşi.

În iunie, OMS a recomandat purtatul măştii în transportul public şi în alte locuri unde este imposibil să se respecte distanţarea socială.

Luna trecută, diplomaţia turkmenă a calificat drept ‘informaţii false’ un mesaj al amabasadei SUA la Aşgabat care le atrăgea atenţia cetăţenilor săi asupra unor posibile cazuri de bolnavi de COVID-19 în această ţară.