DISTRIBUIȚI

Doar 1.700 de persoane au călătorit în Japonia în luna mai, cel mai mic număr de la începerea compilării datelor oficiale în 1964, potrivit unui raport prezentat miercuri, în condiţiile în care măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului au decimat industria turismului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Numărul turiştilor străini din Japonia a scăzut cu 99,9%, de la 2,77 milioane de persoane în cursul aceleiaşi luni a anului trecut, conform raportului emis de Organizaţia Naţională a Turismului din Japonia (JNTO).


Citeşte şi: Trump este atacat din sânul propriei sale familii: Nepoata sa dezvăluie cele mai ascunse secrete

Pandemia de COVID-19 a determinat Japonia să impună o interdicţie de intrare a turiştilor din 111 ţări şi regiuni, inclusiv China, Statele Unite şi toate statele din Europa.

În ultimii ani, economia Japoniei a devenit tot mai dependentă de turiştii străini, lansând campanii mai agresive în străinătate pentru promovarea industriei turismului.

Citeşte şi: Turcia reacţionează vehement la criticile Franţei

Înainte de criza coronavirusului, turismul se bucura de cifre în creştere. Se estimează că 31,8 milioane de persoane au vizitat Japonia în 2019, cu 2,2% în creştere faţă de anul precedent, a precizat JNTO.

Japonia ş-ai propus să crească numărul vizitatorilor străini la 40 de milioane până în acest an cu ajutorul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Pandemia a forţat Comitetul Olimpic Internaţional şi organizatorii locali să amâne evenimentul cu un an.