DISTRIBUIȚI
Reuters

Turcia şi Statele Unite vor forma o „zonă sigură” în jurul oraşului sirian Manbij dacă Washingtonul îşi respectă promisiunile, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters, conform agerpres.

Ibrahim Kalin a precizat la televiziunea de stat TRT Haber că acordul dintre Ankara şi Washington privind Manbij este obligatoriu şi că înlocuirea secretarului de stat american nu îl va modifica chiar dacă ar provoca o întârziere de 1-2 săptămâni.


Citeşte şi: Tragedie în marina SUA – 2 militari morţi după ce un avion Super Hornet s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament

Kalin a mai spus că Ankara se aşteaptă ca forţele turce şi aliaţii rebeli „să golească” de militanţi oraşul sirian Afrin „foarte curând” şi a adăugat că Turcia nu intenţionează să predea oraşul guvernului sirian după finalizarea ofensivei sale militare în regiune.

Printre altele, serviciile secrete turce MIT acţionează pentru a scoate combatanţii Frontului Nusra afară din enclava siriană asediată Ghouta de Est, a mai declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Tayyip Erdogan.

Într-un interviu pentru TRT Haber, Ibrahim Kalin a spus că Turcia nu doreşte o organizaţie militantă în Ghouta de Est.

Săptămâna trecută, grupul rebel sirian Jaish al-Islam a anunţat că a fost de acord să evacueze combatanţii Frontului Nusra aflaţi în închisorile sale din Ghouta de Est spre provincia Idlib deţinută de rebeli. 

Citeşte şi: Trei ani de negocieri secrete între UE şi Coreea de Nord