DISTRIBUIȚI

Capitala ucraineană Kiev a anunţat luni închiderea barurilor, restaurantelor, cafenelelor şi a centrelor comerciale începând de marţi, 17 martie, pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi le-a recomandat cetăţenilor să-şi restrângă pe cât posibil deplasările în alte localităţi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Măsuri similare sunt luate şi la Lvov şi Odesa, alte două mari oraşe din Ucraina, ţară în care au fost înregistrate oficial cinci cazuri de contaminare, cu un deces.


Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

Guvernul de la Kiev a anunţat deja interzicerea accesului cetăţenilor străini.

Şi fosta republică sovietică Georgia, unde au fost înregistrate 33 de cazuri de contaminare, a interzis luni intrarea tuturor străinilor în ţară.

De luni, sunt închise şi barurile, discotecile şi cluburile din cele 81 de provincii ale Turciei, a anunţat Ministerul de Interne de la Ankara.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

În Turcia au fost confirmate până acum 18 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Ministrul sănătăţii Fahrettin Koca a menţionat duminică seara că în şapte din cele mai recente cazuri este vorba de persoane revenite în ţară din Europa şi în alte trei cazuri din SUA.

Şcolile şi universităţile din Turcia au fost deja închise şi legăturile aeriene cu unele ţări au fost suspendate, iar mii de pelerini întorşi din Arabia Saudită au fost puşi în carantină în cămine studenţeşti din Ankara şi Konya, capitala Anatoliei.