DISTRIBUIȚI
Kırım Haber Ajansı

Turcia a salutat duminică victoria surprinzătoare a protejatului său, naţionalistul Ersin Tatar, în alegerile ‘prezidenţiale’ din Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), angajându-se să ‘apere’ împreună cu acesta ‘interesele legitime’ în Mediterana de Est ale acestui stat autoproclamat recunoscut doar de Ankara, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Îl felicităm călduros pe învingătorul alegerilor prezidenţiale, Ersin Tatar. Vom lucra împreună pentru a asigura prosperitatea, dezvoltarea şi securitatea ciprioţilor turci. Vom apăra împreună drepturile şi interesele legitime ale Ciprului de Nord în Mediterana de Est’, a reacţionat rapid pe Twitter şeful diplomaţiei de la Ankara, Mevlüt Cavusoglu.


Citește și : Numărul deceselor de COVID-19 a depăşit 200.000 în UE şi statele europene asociate

Ersin Tatar a obţinut 51,74% din sufragii, învingându-l pe actualul ‘preşedinte’ Mustafa Akinci, votat de 48,26% dintre alegători, potrivit anunţului Comisiei electorale.

Tatar, în vârstă de 60 de ani, ‘prim-ministru’ în funcţie, susţine soluţia cu două state suverane pe insula divizată, în vreme ce Akinci era partizanul unei reunificări a Ciprului sub forma unui stat federal.

Citește și : Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să-şi plăteacă dările către stat