DISTRIBUIȚI
worldbulletin.net

Doi militari greci care patrulau la frontiera nord-estică cu Turcia au fost reţinuţi de forţele turce după ce au fost observaţi pe teritoriul Turciei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat vineri comandamentul armatei elene, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc joi, în timpul ce militarii efectuau patrularea normală în zona împădurită Kastanies din prefectura Evros.


Citeşte şi: Incendiu de proporţii în capitala Azerbaidjanului. Cel puţin 24 de oameni au ars de vii – VIDEO

‘Din primul moment, autorităţile elene au fost în contact cu omologii lor, iar procedurile pentru revenirea (militarilor) în Grecia sunt în curs’, afirmă comunicatul armatei.

Militarii greci se află în bună stare de sănătate la Andrianoupolis, în aşteptarea finalizării procedurilor oficiale.

Grecia şi Turcia, state partenere în cadrul NATO, s-au aflat în pragul unui război în 1974, 1987 şi 1996, din cauza disputelor de lungă durată privind insula Cipru, divizată între comunităţile greacă şi turcă, drepturile asupra resurselor minerale din Marea Egee şi suveranitatea asupra unor insuliţe nelocuite din aceeaşi zonă.

În luna decembrie, cu prilejul vizitei preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la Atena, cele două state au convenit să relanseze procesul de consultare pentru măsuri de construire a încrederii.

Citeşte şi: Carles Puigdemont renunţă să mai candideze pentru şefia executivului catalan