DISTRIBUIȚI

Turcia restricţionează deplasările persoanelor cu vârsta de 65 de ani şi peste, precum şi a persoanelor cu afecţiuni cronice, ca parte a măsurilor luate pentru limitarea extinderii pandemiei de coronavirus, potrivit DPA şi Reuters, transmite și agerpres.

Dispoziţia, care intră în vigoare sâmbătă la miezul nopţii, că acestor categorii de persoane le este interzis să iasă din casă în zone în aer liber, inclusiv în parcuri publice, a indicat Ministerul de Interne pe Twitter.


Citește și: Columbia intră în izolare generală obligatorie

Niciun alt detaliu nu a fost oferit, nici măcar asupra modului în care această interdicţie va fi impusă.

Adulţii mai vârstnici, precum şi persoanele de orice vârstă cu afecţiuni medicale subiacente sunt mai vulnerabile la această boală potenţial mortală, care s-a extins în toată lumea.

Turcia, o ţară cu 83 de milioane de locuitori, îşi închisese deja cea mai mare parte a spaţiilor publice, suspendase evenimente sportive şi rugăciuni în masă. Restricţiile au fost extinse sâmbătă la frecventarea saloanelor de coafură, a celor de înfrumuseţare şi la picnicuri.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice

Numărul de decese în Turcia din cauza noului coronavirus a crescut la 9, în timp ce numărul cazurilor de contaminare confirmate a ajuns la 670, indicase vineri seara ministrul turc al sănătăţii Fahrettin Koca într-o postare pe Twitter.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus se dublează aproape zilnic şi se aşteaptă să crească odată cu intensificarea testărilor în teren.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a îndemnat concetăţenii „să nu-şi părăsească domiciliul dacă nu este absolut necesar” într-un mesaj audio pe Twitter.