DISTRIBUIȚI
AFP

Turcia a renunţat joi la majoritatea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, desfăşurarea de evenimente cu public în aer liber şi limitarea călătoriilor interne, dar menţine alte dispoziţii, precum purtarea măştii sanitare în spaţiile publice, relatează EFE, potrivit agerpres.

Cafenelele, barurile şi restaurantele vor putea servi clienţi fără limită de capacitate, cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.


Citeşte şi: Pașapoarte de vaccin: TOTUL S-A SFÂRŞIT! Guvernul britanic ne spune că este timpul să „trăim cu Covid” … și NU TREBUIE să arătăm dovada vaccinării pentru a participa la adunări în masă

Guvernul turc permite, începând de azi, organizarea de concerte, festivaluri, tabere de tineret şi nunţi în aer liber fără limită de capacitate.

Autorităţile turce au administrat cel puţin o doză a unor vaccinuri anti-COVID-19 pentru 30% din populaţia acestei ţări cu 82 de milioane de locuitori, în timp ce 13% dintre rezidenţii turci au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Citeşte şi: Vaccinul CureVac are o eficacitate de numai 48%

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii din Turcia a raportat 45 de decese şi 5.496 de cazuri noi de COVID-19.

Autorităţile turce sunt în alertă din cauza variantei Delta a noului coronavirus, după ce au detectat aproape 300 de cazuri de infectare cu această tulpină virală.