DISTRIBUIȚI

Turcia va desfăşura personal de securitate înarmat la bordul avioanelor care vor avea ca punct de plecare sau ca destinaţie această ţară, o măsură ce vizează să prevină eventuale atacuri teroriste, a informat joi cotidianul Habertürk, relatează agerpres .

Potrivit unei legi adoptate recent de parlamentul turc, acest personal va fi format din angajaţi ai Ministerului de Interne, inclusiv poliţişti, care vor primi o instruire specială.


Cel puţin un astfel de poliţist se va afla la bordul zborurilor considerate cu risc crescut.

Ei vor sta pe rândurile din spate ale avionului şi vor fi îmbrăcaţi în haine civile, care nu le vor lăsa armele la vedere.

Citește și : Summit UE : Donald Tusk va avea o întrevedere cu Theresa May unde se va discuta despre lansarea negocierilor comerciale post-Brexit

Potrivit Habertürk, Ministerul de Interne va permite prezenţa de personal de securitate străin înarmat la bordul avioanelor civile cu destinaţia Turcia, cu condiţia reciprocităţii.

Conform unor surse citate de Habertürk, noile reglementări ţin cont de criteriile şi regulile stabilite de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO). ‘Există reglementări internaţionale precise ale ICAO în acest domeniu, iar noile prevederi din Turcia au fost elaborate în conformitate cu acestea’, au indicat sursele.