DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Ploile torenţiale şi furtunile care s-au abătut sâmbătă asupra capitalei Turciei, Ankara, au provocat pagube importante în special în cartierul Mamak, informează duminică agenţia DPA.

Peste o sută de maşini au fost luate de viitură în cartierul din estul capitalei, a anunţat agenţia de ştiri Dogan, potrivit agerpres.


Mai multe persoane au fost rănite în urma inundaţiilor, iar unele clădiri care funcţionau ca spaţii comerciale au suferit pagube materiale.

Citește și : Ministrul de Externe britanic va călători în SUA pentru a discuta cu Trump despre acordul nuclear cu Iranul

În imaginile surprinse în timpul furtunilor se poate observa că în unele zone viitura puternică a desprins bucăţi din asfalt.

„Este o catastrofă naturală. Nu există pierderi de vieţi omeneşti, dar şase persoane sunt rănite şi există importante pagube materiale”, a declarat sâmbătă primarul capitalei Ankara, Mustafa Tuna, postului de ştiri NTV.

„Este un fenomen care survine o dată la 500 de ani, nu a mai văzut nimeni aşa ceva”, a spus Tuna.

Primarul Ankarei a declarat că nicio persoană nu a fost raportată dispărută.

Duminică, locuitorii şi autorităţile au început operaţiunile de curăţare în urma intemperiilor.

Anul trecut, oraşul Istanbul a fost afectat în repetate rânduri de inundaţii survenite în plină vară, care au paralizat oraşul.

Citește și : SUA vor regreta „mai mult ca oricând” dacă decid abandonarea acordului iranian (Hassan Rohani)

Potrivit prognozelor emise de Institutul de Meteorologie din Ankara, în următoarele zile sunt aşteptate furtuni puternice şi ploi torenţiale care ar putea duce la producerea de viituri în Instanbul şi Izmir.