DISTRIBUIȚI
Paylaş

Partidele de opoziţie din Turcia au făcut apel la anularea sau amânarea ceremoniei de învestire a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, programată pentru luni, din cauza accidentului de tren care a avut loc duminică în provincia turcă Tekirdag (nord-vest) şi care s-a soldat cu 24 de morţi şi 318 răniţi, relatează agenţia DPA, conform agerpres.

”Îi cer lui Erdogan să amâne ceremonia, programată pentru astăzi la palatul prezidenţial, din respect faţă de durerea naţiunii noastre”, a declarat preşedinta Paidului Iyi (centru-dreapta), Meral Aksener, pe Twitter.


Citește și : Etiopia și Eritreea au semnat PACEA

”Suntem în doliu, toată ţara este în doliu. Credem că această ceremonie trebuie anulată”, a declarat Fatma Kurtulan, copreşedinta Partidului Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd), reporterilor la parlament.

”Ai găsit fonduri pentru construit palate, dar nu ai bani să repari căile ferate… El ţine ceremonii grandioase cu aceste resurse”, a scris pe Twitter şi Muharrem Ince, candidatul prezidenţial al principalei formaţiuni politice de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP).

Citește și : Puterea din România o debarcă pe șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (AFP)