DISTRIBUIȚI

Rusia şi Turcia lucrează în prezent la un nou contract pentru livrarea suplimentară de rachete sol-aer S-400 către Ankara, a relatat vineri agenţia de presă Interfax, citând un înalt responsabil rus al Serviciului federal de cooperare tehnico-militară, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Şeful Agenţiei publice ruse de exporturi militare Rosoboronexport îşi exprimase luna trecută speranţa de a finaliza în primul semestru al anului 2020 un nou acord în acest sens cu Ankara. ‘Cooperarea tehnico-militară cu Turcia – vreau să subliniez – nu se limitează doar la livrarea de sisteme S-400. Avem planuri mari’, a afirmat Aleksandr Miheev.


Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Un prim contract privind achiziţionarea de S-400 de către Turcia s-a concretizat în iulie odată cu livrarea primelor elemente ale sistemelor care ar trebui să fie pe deplin operaţionale în primăvara anului viitor.

Sistemele antirachetă S-400 au tensionat relaţiile Ankarei cu aliaţii săi din cadrul NATO, începând cu SUA, care au suspendat participarea Turciei la programul de dezvoltare a avioanelor de luptă invizibile F-35.

Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu