DISTRIBUIȚI

Poliţia turcă a arestat marţi peste 50 de persoane la Istanbul, oraş în care au fost luate măsuri sporite de securitate în timp ce opoziţia pregătea manifestaţii cu prilejul zilei de 1 mai, relatează AFP, potrivit agerpres.

În Turcia, Ziua internaţională a muncii a fost marcată în trecut de confruntări între manifestanţi şi poliţişti, însă autorităţile au împiedicat în ultimii ani accesul în locurile în care aveau loc aceste manifestaţii.


Citește și : SUA : Procurorul special Mueller are cel puţin „patru duzini de întrebări” pentru Trump în ancheta rusă (NYT)

Accesul în Piaţa Taksim, în centrul oraşului Istanbul, a fost blocat marţi de cordoane de poliţie.

Autorităţile au blocat, de asemenea, accesul pe bulevardul Istiklal, principala stradă comercială şi pietonală din oraş, unde au avut loc manifestaţii ale opozanţilor.

Susţinători ai opoziţiei care au încercat să ajungă în Piaţa Taksim au fost arestaţi, unii fiind mobilizaţi la pământ de poliţie, potrivit unui fotoreporter al AFP.

În total, 52 de persoane au fost arestate la Istanbul şi transportate cu autobuze pentru a fi interogate, a anunţat agenţia Anadolu.

Potrivit sursei citate, 26.000 de poliţişti au fost mobilizaţi marţi la Istanbul, susţinuţi de trei elicoptere, 85 de camioane cu tunuri de apă şi 67 de vehicule blindate.

Citește și : Nigeria : Zeci de persoane au fost ucise în două atentate sinucigaşe comise într-o moschee şi o piaţă din oraşul Mubi

Reuniuni autorizate au avut loc de asemenea în capitala Ankara şi în alte oraşe din ţară.

Tensiunile politice sunt puternice în Turcia înaintea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate convocate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan pe 24 iunie. Erdogan intenţionează să obţină un al doilea mandat de preşedinte al ţării precum şi o majoritate parlamentară covârşitoare.