DISTRIBUIȚI
Oneindia

Turcia înăspreşte regulile pentru piloţii care vor să lucreze pentru companii străine, în condiţiile în care sectorul aviatic din întreaga Europă se confruntă cu cozi deosebit de lungi pe aeroporturi în această vară, parţial din cauza lipsei de personal care să facă faţă revigorării cererii după blocarea Covid-19, transmite Reuters , scrie news.ro

Autoritatea turcă a declarat că va fi necesară o scrisoare de consimţământ de la angajatorul anterior pentru piloţii care doresc să lucreze pentru companii aeriene străine.


Citește și :  După demisia lui Johnson, Biden afirmă că doreşte continuarea ‘strânsei cooperări’ cu Regatul Unit

Dacă un pilot demisionează fără o scrisoare de consimţământ, atunci cererea sa de verificare nu va fi procesată timp de şase luni de către autoritate.

Traficul aerian şi numărul de pasageri se apropie de nivelurile de dinainte de pandemia de Covid-19 în Turcia, potrivit datelor oficiale.

Sindicatul Hava-Is, care a spus că noul regulament este o intervenţie la libertatea muncii şi drepturile individuale ale piloţilor, va avea o întâlnire cu oficialii din Ministerul Transporturilor şi cu oficialii aviaţiei civile, pentru a discuta modificările.

Hava-Is a spus că există o cerere serioasă pentru piloţi turci din ţările din Golf şi transportatorii aerieni nord-americani.

Citește și : Boris Johnson îi va lăsa succesorului său ‘deciziile bugetare majore’ (Downing Street)

 

În Turcia sunt 10.525 de piloţi de aeronave, potrivit datelor autorităţilor aeronautice.

Luna trecută, Germania a declarat că va accelera eliberarea permiselor de muncă şi vizele pentru câteva mii de lucrători din aeroporturi străini, în principal din Turcia, pentru a ajuta la atenuarea haosului călătoriilor de vară.