DISTRIBUIȚI
Anadolu

Un fost poliţist turc a fost arestat în legătură cu asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia în 2016, a informat joi agenţia de presă Anadolu, preluată de dpa, potrivit agerpres.

Ambasadorul Andrei Karlov a fost împuşcat mortal pe 19 decembrie 2016 la o expoziţie în capitala turcă, Ankara. Atacatorul, care a fost ucis de poliţişti, a strigat sloganuri islamiste şi a denunţat implicarea Rusiei în conflictul sirian.


Citește și : Theresa May: Cetățenii ar trebui să se simtă asigurați și liniștiți, nu alarmați de planurile Guvernului privind rezervele de medicamente

Mass-media de stat turce l-au identificat pe fostul ofiţer de poliţie arestat joi ca Ufuk G.

Arestarea are loc în ziua în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se întâlneşte cu preşedintele rus Vladimir Putin cu ocazia unui summit în Africa de Sud.

În 2016, Erdogan a declarat că predicatorul islamic Fethullah Gulen s-a aflat în spatele asasinării lui Karlov. Ankara îl acuză de asemenea pe Gulen pentru lovitura de stat eşuată din 15 iulie 2016.

Ufuk G. a fost arestat sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie teroristă. El neagă că a fost membru al mişcării lui Gulen.

Citește și : Republica Moldova: Noul cod care reglementează serviciile media audiovizuale, aprobat de parlament

Opt persoane au fost arestate până acum în legătură cu acest asasinat, potrivit Anadolu. În aprilie, o instanţă din Ankara a ordonat arestarea lui Gulen şi a altor şapte presupuşi adepţi în legătură cu acest caz.