DISTRIBUIȚI

Turcia anunță că face investigație pentru a verifica dacă se confirmă acuzațiile potrivit cărora Rusia a transportat cereale ucrainene furate, anunță Reuters, informează mediafax.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat joi că Ankara investighează acuzațiile potrivit cărora grânele ucrainene au fost furate de Rusia și expediate în diferite țări, inclusiv în Turcia. Diplomatul a adăugat că, până în prezent, în urma investigațiilor nu au fost descoperite transporturi furate.


Citește și :  Forţele ruse au capturat alte două localităţi de lângă oraşele Lisiciansk şi Severodoneţk

„Am luat în serios fiecare afirmație și am efectuat investigații pe baza acestor afirmații. Am văzut că portul de plecare al navelor și originea mărfurilor este Rusia în evidențe, pe baza investigațiilor pe care le-am făcut după ce au fost făcute afirmații despre Turcia. Ne opunem ca grânele ucrainene sau alte bunuri să fie luate de Rusia sau de orice altă națiune și apoi să fie vândute în mod ilegitim, ilegal, pe piețele internaționale, iar noi, ca Turcia, nu vom permite ca aceste bunuri să ajungă la noi”, a spus diplomatul.

Ambasadorul Kievului la Ankara a declarat la începutul lunii iunie că mai mulți cumpărători turci s-au numărat printre cei care au primit cereale pe care Rusia le-a furat din Ucraina, adăugând că a cerut ajutorul Turciei pentru a identifica și captura persoanele responsabile pentru presupusele transporturi.

Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora ar fi furat cereale ucrainene.

Citește și : Lansare cu succes pentru racheta europeană Ariane 5