DISTRIBUIȚI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a participat vineri, la Istanbul, la mai multe mitinguri în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi parlamentare de duminică, în condiţiile în care viitorul politic al şefului statului turc este pentru prima dată sub semnul întrebării, relatează dpa, potrivit agerpres.

Într-un discurs electoral rostit în Kartal, un district situat pe partea asiatică a metropolei turce, Erdogan a prezentat proiectele de dezvoltare promovate de administraţia de la Ankara.


Citește și : Consiliul Europei îşi reia criticile faţă de reforma sistemului judiciar din Polonia

”Mai avem o zi, suntem pregătiţi să mergem din uşă în uşă? Am încredere în poporul meu, îmi iubesc poporul, care duminică va da opoziţiei răspunsul potrivit”, a spus şeful statului turc.

Erdogan a ajuns joi seară la noul aeroport din Istanbul, ce va fi dat în folosinţă în octombrie anul acesta, despre care preşedintele turc a spus că va fi cel mai mare din lume, cu 105 milioane de pasageri anual.

Citește și : Comisia Europeană confirmă prezenţa a 16 state la minisummitul de la Bruxelles

”De ce acest aeroport nu ar putea fi numit Recep Tayip Erdogan?”, a declarat, într-un interviu pentru agenţia de presă Anadolu, ministrul turc al transporturilor Ahmet Arslan, care a precizat că numele aeroportului va fi decis de însuşi preşedintele ţării.

Principalul aeroport din Istanbul se numeşte ‘Mustafa Kemal Ataturk’, în memoria fondatorului Turciei moderne.