DISTRIBUIȚI
Anadolu

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pe numele a 360 de persoane într-o operaţiune care îi vizează pe susţinătorii din cadrul armatei ai predicatorului Fethullah Gulen, pe care Ankara îl consideră a fi organizatorul tentativei de lovitură de stat din iulie 2016, au relatat miercuri postul de televiziune CNN Turk şi alte media turce, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Operaţiunea s-a concentrat pe metropola Istanbul, iar 343 dintre cei arestaţi sunt soldaţi.


Sute de companii, dintre care multe de dimensiuni reduse şi aflate în diverse provincii turce, au fost închise şi confiscate de autorităţi în campania de represiuni începută de Ankara după evenimentele din vara anului trecut.

Citeşte şi: Primarul din New York abrogă legea care interzice DANSUL în baruri, cluburi şi restaurante

În cadrul acestei campanii, peste 50.000 de oameni au fost arestaţi, în aşteptarea procesului, pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce 150.000 de persoane din sectoarele public şi privat au fost concediate sau suspendate din funcţii.

Executivul de la Ankara a respins apelurile lansate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, susţinând că numai o astfel de epurare poate neutraliza ameninţarea reprezentată de reţeaua Gulen, despre care autorităţile turce susţin că este infiltrată mai ales în sistemul judiciar, armată şi instituţiile de învăţământ din Turcia.