DISTRIBUIȚI

Rusia şi Turcia discută posibilitatea producţiei comune a anumitor componente ale sistemului rusesc de rachete defensive S-400, transmite agenţia TASS, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

TASS îl citează ca sursă pe directorul concernului de stat Rostec, Serghei Cemezov.


Citeşte şi: Anunţul lui Mike Pompeo: ‘Rămâneţi la voi acasă!’

În Turcia au fost deja livrate luna aceasta sisteme S-400, iar ca reacţie Statele Unite au început eliminarea părţii turce din programul de avioane de luptă „invizibile” F-35. Washingtonul a invocat motive de securitate.

Luni, ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a declarat că dacă SUA vor impune ţării sale sancţiuni ca urmare a achiziţiei de armament rusesc, Ankara recurge la contramăsuri. El a apreciat că orice eventuale sancţiuni americane ar fi inacceptabile.

Citeşte şi: ‘Slujitorul poporului’ câştigă alegerile parlamentare din Ucraina

Într-un interviu acordat postului de televiziune TGRT Haber, Cavusoglu a susţinut că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu doreşte să impună sancţiuni Turciei. Ministrul a adăugat că nu se aşteaptă la astfel de măsuri din partea administraţiei americane.

Joia trecută, Trump a declarat ziariştilor de la Casa Albă că nu are în vedere sancţionarea Turciei. După scurt timp, în aceeaşi zi, el a afirmat contrariul în cadrul unei întâlniri cu premierul olandez Mark Rutte.