DISTRIBUIȚI
ITV.com

Turcia a dezminţit ceea ce ea a numit relatări ”ridicole” potrivit cărora oficiali turci ar fi discutat despre un plan de capturare a clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, şi de predare a lui către Ankara în schimbul a milioane de dolari, relatează duminică Reuters.

Într-un comunicat, Ambasada turcă de la Washington a reiterat cererea Ankarei de extrădare a lui Gulen, despre care autorităţile turce afirmă că s-a aflat în spatele tentativei eşuate de puci de anul trecut, dar că Turcia nu va acţiona în afara legii pentru a-şi atinge obiectivul.


Comunicatul survine ca urmare a unor relatări în Wall Street Journal potrivit cărora consilierul special american Robert Mueller întreprinde o anchetă în legătură cu o presupusă propunere în baza căreia fostul consilier american pentru securitate naţională Michael Flynn şi fiul său vor primi până la 15 milioane de dolari pentru a-l captura şi preda pe Gulen guvernului turc.

”Turcia şi poporul turc aşteaptă extrădarea imediată a lui Fethullah Gulen din Statele Unite către Turcia, pentru ca el să fie judecat”, se mai spune în comunicat.