DISTRIBUIȚI
Anadolu

Poliţia turcă a arestat vineri 85 de militari, suspectaţi de legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează AFP, potrivit agerpres.

Parchetul din Ankara a emis mandate de arestare pentru 110 militari activi din armata turcă a aerului, între care trei colonei şi cinci piloţi, în cadrul unei anchete vizând structurile guleniste din armată, potrivit Anadolu. Un număr de 85 dintre ei au fost deja arestaţi în cursul dimineţii şi continuă căutările pentru alţi 25.


Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

Autorităţile turce au lansat vaste acţiuni represive în toate instituţiile publice după lovitura de stat din iulie 2016 de organizarea căreia este acuzat predicatorul Fethullah Gulen, un fost aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, şi devenit inamic al acestuia.

Aflat în exil în Statele Unite de 20 de ani, predicatorul Gulen neagă cu fermitate orice implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Peste 77.000 de persoane au fost arestate şi 150.000 concediate sau suspendate de la locurile de muncă în cadrul acestei campanii represive, foarte criticată în afara ţării, dar pe care Ankara o consideră necesară pentru a elimina orice risc de răzvrătire împotriva actualei puteri.

Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi