DISTRIBUIȚI

Procurori din Istanbul încearcă să reţină 295 de persoane din personalul militar activ cu presupuse legături cu puciul eşuat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, a anunţat vineri agenţia de presă turcă Anadolu, relatează dpa, potrivit agerpres.

Autorităţile turce au intensificat raidurile în ultimele săptămâni împotriva unor presupuşi adepţi ai clericului Gulen, în special în rândurile armatei. Un total de 359 persoane au fost reţinute până acum în această săptămână, potrivit Anadolu.


Citește și: Chiar dacă Trump a anunțat retragerea totală, SUA mențin 200 de soldați în Siria

Unităţi de poliţie antiterorism au căutat suspecţi la Istanbul şi în alte 58 de oraşe pentru presupuse legături cu clericul islamic Fethullah Gulen aflat în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de tentativa de lovitură de stat organizată de către o facţiune militară.

Procurorii au ajuns la concluzia că suspecţii au folosit linii de telefonie fixă pentru a menţine comunicarea cu ”organizaţia teroristă” care a plănuit lovitura de stat militară, notează Anadolu.

Citește și: Fiii lui El Chapo sunt inculpați și ei pentru trafic de droguri

Gulen, un fost aliat şi în prezent inamic al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, neagă acuzaţiile aduse. Au fost emise mandate de reţinere pentru 1.122 de persoane la 12 februarie, fiind una dintre cele mai ample operaţiuni desfăşurate într-o singură zi împotriva reţelei clericului.