DISTRIBUIȚI

 Procurorii din Istanbul au ordonat arestarea a 210 de militari care sunt suspectați că ar avea legături cu mișcarea lui Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa eșuată de lovitură de stat din Turcia din iulie 2016, informează postul Euronews, potrivit mediafax.

Autoritățile judiciare turce au transmis că suspecții fac parte din forțele terestre, navale și aeriene, dar și din jandarmerie și paza de coastă, având funcții diverse, inclusiv cinci colonei, șapte locotenenți colonei, 14 maiori și 33 de căpitani.


Citește și: O româncă și fiica ei au fost ucise de un criminal în serie

Fost aliat al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi lider al Mişcării Gülen (Hizmet), clericul, care trăiește în autoexil în statul american Pennsylvania, a negat orice implicare în complotul eşuat și îl acuză pe Erdogan că încearcă să acapareze și mai multă putere.

În urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 77.000 de persoane, iar 150.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi.

Autoritățile turce susțin că mișcarea lui Gulen reprezintă în continuare o amenințare serioasă la adresa ordinii constituționale din Turcia.