DISTRIBUIȚI
Hizmet News

Autorităţile turce au arestat marţi 28 de persoane şi se află în urmărirea altor 140 pe teritoriul ţării, în cadrul mai multor anchete care îi vizează pe susţinători ai mişcării predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de orchestrarea puciului eşuat din vara lui 2016, a transmis agenţia Anadolu, potrivit France Presse, ştire preluată şi de agerpres.

Parchetele din Izmir şi Konya au emis mandate de arestare pe numele a 65 şi, respectiv, 63 de membri ai armatei, a relatat Anadolu, precizând că sunt daţi în urmărire şi 22 de civili.


Vezi şi: Pentagonul scoate la iveală noi dovezi care incriminează Iranul – FOTO

De asemenea, parchetul din Ankara a comunicat că a cerut arestarea a 18 persoane: doi foşti funcţionari ai Ministerului de Externe, opt angajaţi actuali, patru ex-salariaţi ai Ministerului Sănătăţii şi patru persoane care lucrează în sectorul privat de sănătate.

Toate cele 28 de persoane arestate în cursul dimineţii sunt suspectate de legături că mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, considerată ‘grupare teroristă’ de regimul de la Ankara.

Vezi şi: Cutremur puternic în China: 12 morţi şi cel puţin 134 de răniţi! – VIDEO

Gülen, instalat în SUA de două decenii, este acuzat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan că a orchestrat puciul eşuat din iulie 2016, ceea ce predicatorul neagă în mod categoric.

Mai mult de 50.000 de persoane au fost arestate şi peste 140.000 au fost destituite sau suspendate din funcţii în urma tentativei de lovitură de stat.