DISTRIBUIȚI
The Caspian Times

Ankara a condamnat vineri decizia Atenei de a îl expulza pe ambasadorul libian din cauza unui acord semnat între Libia și Turcia, care trasează o graniță maritimă între cele două state în apropierea insulei grecești Creta, relatează site-ul EUObserver.com, potrivit mediafax.

„Expulzarea unui ambasador din cauza unui acord pe care l-am semnat nu reprezintă un comportament matur în diplomație. Este revoltător”, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.


Citește și : Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în Australia. Orașul Sydney, amenințat de un ‘mega-focar’

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul grec de Externe, Nikos Dendias, a anunțat că ambasadorul Libiei la Atena, Mohamed Younis Menfi, are 72 de ore pentru a părăsi Grecia, întrucât acordul dintre Libia și Turcia este „o încălcare flagrantă a dreptului internațional”.

Turcia și Guvernul recunoscut internațional de la Tripoli au semnat un acord privind delimitarea graniței maritime dintre cele două state, precum și un acord privind cooperarea militară, documente despre care autoritățile de la Ankara au declarat că au fost semnate pentru protejarea drepturilor Turciei.

Citește și : Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea unui traficant de droguri mexican