DISTRIBUIȚI
Public News FM

Turcia a cerut luni guvernului german să extrădeze 81 dintre cetăţenii săi pentru presupusă implicare în tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a anunţat Ministerul Justiţiei din Germania ca răspuns la o întrebare din partea Die Linke (stânga radicală), relatează luni dpa, potrivit agerpres.

Guvernul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania că adăposteşte susţinători ai clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA şi fost aliat al preşedintelui.


Citeşte şi: BACŞIŞUL dat de Einstein în Japonia, scos la licitaţie în Israel

Răspunsul la întrebarea Die Linke nu indică exact numărul cererilor de extrădare făcute de Ankara pentru persoanele pe care le acuză de activităţi legate de terorism.

În noiembrie 2016, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a declarat că ţara sa intenţionează să ceară extrădarea a peste 4.000 de susţinători ai Partidului Muncii din Kurdistan (PKK, în afara legii).

Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

‘Indiferent de măsurile pe care partea turcă le foloseşte pentru a exercita presiuni, guvernul federal nu trebuie să extrădeze’, a afirmat un deputat al Die Linke, Alexander Neu. ‘În loc de aceasta, guvernul trebuie să exercite presiune pentru a elibera germani aflaţi în custodia poliţiei’, a spus el.

Turcia deţine în prezent câţiva cetăţeni germani, între care jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului, în baza unor acuzaţii legate de terorism, provocând tensionarea relaţiilor diplomatice turco-germane la un nivel fără precedent.