DISTRIBUIȚI

O bombă artizanală ascunsă într-un coş de gunoi a explodat sâmbătă seară în vecinătatea prefecturii din Diyarbakir, principalul oraş din sud-estul Turciei locuit în majoritate de kurzi, au făcut cunoscut autorităţile locale, transmite AFP.

Detonaţia, auzită de un corespondent al agenţiei France Presse, a fost provocată de un „dispozitiv artizanal având în compunere o butelie cu gaz”, a declarat prefectura din Diyarbakir într-un comunicat, conform agerpres.


Explozia, care nu a fost revendicată imediat, „nu a provocat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale”, au dat asigurări responsabilii locali, adăugând că a fost demarată o anchetă.

Citește și : Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse ca omagiu pentru victimele atentatului de la Kabul

Această explozie s-a produs în contextul declanşării în urmă cu o săptămână de către Turcia a unei ofensive în nord-vestul Siriei împotriva miliţiilor kurde din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG).

YPG, aliate ale Statelor Unite în lupta contra jihadiştilor, au strânse legături cu Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată „teroristă” de către Ankara şi aliaţii ei occidentali şi care, din 1984, desfăşoară o sângeroasă luptă de gherilă pe teritoriul turc.

PKK a revendicat în ultimii ani mai multe atentate cu bombe împotriva unor clădiri oficiale, în principal baze militare şi comisariate mai ales din sud-estul Turciei.