DISTRIBUIȚI

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pe numele a 170 de persoane suspectate de legături cu reţeaua clericului Fethullah Gulen, acuzată de orchestrarea loviturii de stat eşuate din 2016, informează marţi agenţia de presă Anadolu, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

Printre persoanele vizate de operaţiunea autorităţilor turce, desfăşurată la Istanbul şi în 37 de provincii, se numără militari în rezervă, suspendaţi sau activi, a adăugat Anadolu, precizând că 22 dintre aceştia au fost reţinuţi marţi dimineaţa.


Citeşte şi: După recenta graţiere, Alberto Fujimori riscă să fie iar trimis la închisoare

Suspecţii sunt bănuiţi că ar fi contactat imami ai reţelei prin telefon, a mai spus agenţia. Arestările fac parte din mişcarea de represiune care vizează reţeaua clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite, pe care Ankara îl acuză de organizarea puciului eşuat.

Gulen, care trăieşte în exil autoimpus în SUA din 1999, a negat orice implicare în încercarea de lovitură de stat.

În cele 19 luni de la puciul eşuat – când membri ai armatei au comandat un atac asupra parlamentului cu ajutorul tancurilor şi a avioanelor, soldat cu 240 de morţi – Turcia a arestat peste 50.000 de persoane în cadrul stării de urgenţă. De asemenea, 150.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcţii civile sau militare.

Citeşte şi: Maduro cere o întâlnire cu Trump pentru stabilirea unui dialog