DISTRIBUIȚI
Rudaw

Armata turcă a anunţat luni că, în total, 1.369 de ”terorişti” au fost ”neutralizaţi” în cursul operaţiunii sale, intitulată ”Ramura de Măslin”, în enclava siriană sub control kurd Afrin (nord-vest), potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, transmite agerpres.

Autorităţile turce folosesc termenul ”a neutraliza” atunci când este vorba de uciderea, predarea sau capturarea combatanţilor din cadrul organizaţiilor kurde PKK/KCK/PYD-YPG şi al grupării Stat Islamic (SI), numindu-i pe toţi ”terorişti”.


Citeşte şi: Echipele de intervenţie acţionează pentru recuperarea cadavrelor după accidentul aviatic din Rusia / LIVE

Într-un comunicat se precizează că, în cursul loviturilor aeriene întreprinse de către forţele armate turce noaptea trecută, au fost distruse 15 poziţii ”teroriste”, inclusiv adăposturi, depozite de muniţii şi ascunzători cu arme.

Potrivit informaţiilor provenite din regiune, 103 ”terorişti” ai PKK/KCK/PYD-YPG şi ai Daesh (acronimul în arabă pentru Statul Islamic) au fost ”neutralizaţi” duminică.

Pe 20 ianuarie, Ankara a lansat operaţiunea ”Ramura de Măslin” pentru a-i îndepărta din Afrin pe ”teroriştii” din cadrul PKK/KCK/PYD-YPG şi Daesh.

Vezi şi: CARNAGIU în prima zi a carnavalului din Bolivia – VIDEO

În comunicat se precizează că operaţiunea are drept scop ”restabilirea securităţii şi a stabilităţii de-a lungul frontierelor Turciei şi în regiune, precum şi apărarea sirienilor împotriva opresiunii şi a cruzimii teroriştilor”.

Operaţiunea are loc în cadrul ”drepturilor Turciei pe baza dreptul internaţional, al rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, al drepturilor sale de autoapărare în baza Cartei ONU, respectând integritatea teritorială a Siriei”, se mai spune în comunicat.