DISTRIBUIȚI
Twitter

Serviciile turce de informaţii au capturat în Malaezia un presupus susţinător al clericului Fetullah Gulen şi l-au repatriat vineri, transmite agenţia Anadolu, preluată de DPA, potrivit agerpres.

Turcia a emis un mandat de arestare pentru suspectul identificat ca Arif Komis, pe motiv că este „membru al unei organizaţii teroriste armate” şi „membru de rang înalt” al operaţiunilor FETO din Malaezia. Nu este clar cum a decurs capturarea sa în Malaezia. Phil Robertson, adjunct pentru Asia al organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch, a afirmat că odată cu Komis, care este profesor în învăţământul preuniversitar, au fost reţinuţi şi membri ai familiei – soţia şi cei patru copii.


Citeşte şi: Dorian creşte în intensitate şi bagă spaima în toţi locuitorii din Bahamas şi Florida

FETO este acronimul folosit de autorităţile de la Ankara pentru a desemna mişcarea condusă de Gulen, acuzată de organizarea loviturii de stat ratate din 2016. Turcia consideră că este vorba de o organizaţie teroristă. Gulen, care trăieşte în SUA, respinge toate acuzaţiile.

După mai bine de trei ani de la tentativa de puci, Turcia continuă să emită mandate de arestare pentru presupuşi susţinători ai clericului aflaţi în străinătate, iar pe plan intern arestează mii de suspecţi, inclusiv din rândul forţelor armate. Cetăţeni turci au fost repatriaţi forţat din Ucraina, Kosovo, Azerbaidjan, Gabon, Pakistan şi Afganistan. 

Citeşte şi: Evo Morales S-A RĂTĂCIT în junglă – VIDEO