DISTRIBUIȚI

Un italian a fost arestat în Turcia în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară mai multe kilograme de trufe albe şi condamnat la plata unei amenzi de 100.000 de euro, a anunţat luni direcţia pădurilor din Istanbul citată de AFP.

Bărbatul a fost arestat la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria deţinând ilegal 28,96 kilograme de trufe albe din specia Tuberborchii cueillis, a precizat Direcţia regională a pădurilor din Istanbul într-un comunicat, potrivit agerpres.


Acest tip de trufe, ”puţin cunoscut (în Turcia) este foarte căutat în Europa”, se arată în comunicat.

Bărbatul a fost condamnat la o amendă ”astronomică” de 466.509 lire turceşti, echivalentul a 100.000 de euro, se mai precizează în comunicat.

Citește și : Donald Trump va merge la inaugurarea ambasadei americane de la Ierusalim dacă va putea

Cei ”care văd persoane străine care se plimbă prin pădure, în special însoţite de câini, trebuie să informeze direcţia pădurilor”, a declarat Recep Ates, directorul Direcţiei regionale a pădurilor din Istanbul, citat în comunicat.

Din cauza secetei, preţul pieţei pentru trufele albe în Italia a atins un nivel record în 2017 – 600 de euro pentru 100 de grame, adică 6.000 de euro pe kilogram, comparativ cu anul trecut când era între 3.000 şi 4000 de euro pe kilogram.

Oraşul Alba, din nordul Italiei, găzduieşte timp de două luni în fiecare an de aproape 90 de ani, un târg al trufelor albe în timpul căruia are loc o licitaţie simbolică.

Un lot de trufe albe cu o greutate de aproximativ 850 de grame a fost vândut în noiembrie cu suma de 75.000 de euro.